Hírlevelek
Regisztráció
Orvosok a hálón
Orvosok
Dr. Szigeti Nóra
Kérdezzen!
Dr. Szigeti Nóra
Baranya

51430
Tisztelt Doktornő van egy álandó enyhefoku gyomorfájásom ami végigkiséri az életemet ritka jó napom van amikor nem fáj többször voltam gyomortükrözésen soha nem találtak semmit annyit javasoltak legyen nállam savlekötó most jelenleg az apo famotidinét 40 mg ost használom kissebb nagyobb sikerrel emelett van egy álandó csipős székletem attól függetlenül mit étkezem 15 éve nem fogyasztom alkoholt nem dohányzom kávét napi kettőt fogyasztok nem iszom szénsavas italokat néha ráfogom a reggeli éhgyomorra elfogyasztott kávéra és az utánna elfogyasztott három deci teámra amit reggelinél évek óta megszoktam ahetvenes évek közepén volt egy kimutatható gyomorfekélyem de ebből sikerült meggyógyulmom a 80 as évek elejére 59 éves férfi vagyok genetikailag öröklött pörgős stresszes életmóddal akkor is ha semmi baj gond nincs egyébként ok nélkül ami legjobban aggaszt a mindennapi érzékeny gyomor és a csipős széklet mi lehet az ok és Tisztelettel kérem a Doktornőt válaszában adjon tanácsot Köszönettel Bereczki Ferenc
Kedves Kérdező!
Azt kellene megtudni, hogy a csípős székletet nem epe okozza-e. Ez leggyakrabban epehólyag eltávolítás után figyelhető meg. Ha ez az ok, az epe megkötésére alkalmas, sajnos csak külföldön, vagy egyedi importra beszerezhető gyógyszer (kolesztiramin) hatásos szokott lenni.

Tisztelettl: Dr. Szigeti Nóra

50663
Tisztelt doktornő!engem az érdekel,hogy 9hónapos kisfiam még mindig sokszor kűzd a büfivel. valamikor 1 órát kell ringatnunk mire kijön. reggel 2dl milumil pepti 2+ tápszert kap 10kor tejpép délbe üveges 3kor tápszer 7kor tejpép. szeretném elvinni a magánrendelésére,de elötte érdeklődnék,hogy tud-e benne segíteni,mert nem tartom normális dolognak 9 hósan ennyit szenvedni. amikor szopott 6hóig akkor is folyamat kapta az espumisant. köszönöm válaszát!
Kedves Kérdező!
Szívesen segítenék Önöknek, de sajnos nem tudok. Felnőtt gasztroenterológiával foglakozom, gyermekbetegségekhez nem értek. Javasolom gyermek gasztroenterológus keresését.

Tisztelettl: Szigeti Nóra

49096
Tisztelt Doktornő/úr !

Nőgyógyászati vizsgálaton voltam 2011.okt.10.-én és az eredményem p2 lett.A kenetvizsgálat során azonban kiterjedt metaplasiát írták.
A controlt 6 hónap múlva kell elvégezni újra.
Kérem ismertetné velem , hogy ez mit is jelent pontosan?
Köszönöm.
Kedves Kérdező!
Belgyógyász vagyok, sajnos nem tudok pontosan válaszolni, kérem, keressen fel egy nőgyógyászt. A metaplasia nem kóros, hanem nem megfelelő helyen lévő sejteket jelent.

48757
Tisztelt Doktornő!

Olyan kérdéssel fordulok Önhöz , hogy a bőrrák a sok napozás után mikor , milyen gyorsan,milyen formában alakul ki ?
Az anyajegyek szabályosan egyformák vagy vannak érdekes formájú anyajegyek is?
Az anyajegy nagyon hasonlít a bőrrákhoz?

Köszönöm.
Tisztelettel : Andrea
Kedves Andrea!
Javasolom, hogy forduljon bőrgyógyászhoz, aki alaposan (nagyítóval is) végignézi az anyajegyeit, és megmondja, hogy melyik veszélyes közülük, esetleg melyiket kell eltávolítani.
A "napérzékenység" egyénfüggő (pl. a bőr színe meghatározza), az anyajegyek közül általában a lapos, feketés, növekedést mutatók veszélyesek.

46129
Kedves Doktornő!
Epegörcsöm volt, voltam a háziorvosnál ő elküldött laborvizsgálatra és hasi ultrahangra. A vérképemen minden rendben volt, a hasi ultrahangon találtak egy epekövet. Éhgyomorra kellett mennem, de nem volt epeváladék az epehólyagomban. Gondolom ez nem normális állapot, de mivel senki nem mond semmit (sem az uh-s orvos, sem a körzeti orvosom) így nemtudom, hogy most kihez kellene fordulnom ezzel a problémával. Válaszára várva, előre is köszönöm, hogy időt szánt rám. Pbeba
Tisztelt Hölgyem!
Mivel az UH és a laborvizsgálat nem utalt epehólyag gyulladásra, sürgős műtét, vagy kórházi bennfekvés nem szükséges. Fontos lenne az élethossziglan tartó epekímélő diéta betartása. Ha az UH-on látott epekő 1 cm alatti, akkor egyelőre egyéb teendő nincs, ismételt görcs esetén viszont az epehólyagot el kell távolítani (manapság már laparoscoppal, egyszerűen megoldható). Ha a kő nagyobb, mint 1 cm, az epehólyag gyulladás kialakulásnak veszélye miatt az epehólyagot korábban távolítják el.

Tisztelettel: Dr. Szigeti Nóra

Összesen: 4 oldal
1234


Bemutatkozás      Szolgáltatások      Rendelő      Kérdezzen!

Dr. Szigeti Nóra

gasztroenterológia
nora.szigeti@aok.pte.hu

Szponzorált hirdetések